Events

Alexandra Palla la "Gala Idealul Feminin" 2024

AlexandarPalla_GalaIdealulFemininIF2024

La începutul lunii martie, colega noastră Alexandra Palla-Papavlu a fost premiată în cadrul unui eveniment dedicat femeilor de succes din județul Ilfov „Gala Idealul Feminin”.
Evenimentul a fost un omagiu pentru doamnele care au făcut performanță în domeniilor lor de activitate.
Premiile au fost onorifice, reprezentând recunoașterea contribuțiilor a 10 femei din diferite domenii de activitate, iar Alexandra Palla a fost premiată pentru rezultatele sale în cercetare.

INFLPR at Factory 4.0

NewsPicture_Factory40

Joi, 19 Octombrie 2023, INFLPR a participat la evenimentul Factory 4.0 cu un stand expozițional unde au fost prezentate produsele și serviciile de cercetare-dezvoltare-inovare în cadrul institutului. De asemenea, în cadrul conferinței, Dr. Nicu Scărișoreanu a vorbit despre activitatea de cercetare în INFLPR și despre viitoare proiecte.
Factory 4.0 este un eveniment dedicat transformării digitale, focusându-se în special pe digitalizare, iar principalul obiectiv al evenimentului a fost facilitarea colaborării între reprezentanți ai industriei și potențiali parteneri.

OPTICS&PHOTONICS, Senior Member Insights: Nicolaie Pavel

In this installment of Senior Member Insights, OPN talks with Nicolaie Pavel, a senior researcher at the National Institute for Laser, Plasma, and Radiation Physics, Magurele, Romania, since 1990. Pavel graduated in July 1990 from the Faculty of Physics, University of Bucharest, Romania. In 1997, he received a Ph.D. in optics, spectroscopy and lasers from the Institute of Atomic Physics, Bucharest; he habilitated in 2013.

Noaptea cercetătorilor 2022: Inovație, trenduri și știință în folosul societăţii

În perioada 30 septembrie - 1 octombrie, cercetătorii din consorțiul ReCoNnect invită publicul larg să descopere lumea extraordinară a științei prin zeci de activități destinate minților curioase de toate vârstele, în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022. Anul acesta, evenimentul se desfășoară sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și prezintă activități dintre cele mai diverse în 19 de locații din țară, toate gravitând în jurul tematicii generale: „New science, trends and results”.

Porți Deschise la INFLPR

În perioada 26-28 septembrie 2022, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, și-a deschis laboratoarele către publicul larg, organizând un eveniment unic la nivel național, Porți Deschise la INFLPR. Pe parcursul a trei zile, Institutul nostru s-a bucurat de vizita școlarilor, liceenilor, studenților și chiar a vârstnicilor.

Vizită a misiunii diplomatice din Republica Chile la Măgurele

La inițiativa domnului George Tuță, chestor al Camerei Deputaților din Romania, a fost organizată o vizită a misiunii diplomatice din Republica Chile la Măgurele pentru întâlniri cu reprezentanți ai unor institute de pe platformă.

România Viitorului

Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) a participat ieri, 6 septembrie 2022, la evenimentul România Viitorului organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în colaborare cu Universitatea Politehnica din București. Tema evenimentului a fost implementarea unui proiect care susține o nouă abordare în domeniul cercetării, inovării și cunoașterii cu scopul de a facilita transferul de know-how între instituții și mediul privat, de a crea parteneriate eficiente în realizarea de proiecte inovative și de a maximiza rezultatele activităților de cercetare în folosul întregii comunități.

Expoziția “Unexpected (RE)solutions: How the process drives the outcome”

1-10 septembrie 2022 MNȚRplusC – Muzeul Național al Țăranului Român

București, 29 august 2022 - Asociaţia Qolony - Colonia pentru Artă şi Ştiinţă și MNȚRplusC vă invită joi, 1 septembrie 2022 de la ora 18:00 la vernisajul expoziției “Unexpected (RE)solutions: How the process drives the outcome” ce prezintă lucrările de artă realizate în cadrul programului de rezidențe art&science Fusion:AIR 2022.

PREMII INFLPR la EUROINVENT 2022

În cadrul celei de a 14-a ediţii a SALONULUI INTERNAŢIONAL DE CREATIVITATE ŞI INOVAŢIE "EUROINVENT 2022" (https://www.euroinvent.org), invenţiile prezentate de către cercetătorii din INFLPR au fost premiate cu: 3 trofee speciale, 10 medalii de aur, 8 medalii de argint, 5 medalii de bronz şi 23 diplome de excelenţă.

Școala Altfel - ReCoNnect, ediția a VI-a, Iunie, 2022

Organizatorii evenimentelor Noaptea Cercetătorilor din 20 de localități din țară, reuniți în cadrul consorțiului ReCoNnect, din care face parte și INFLPR, vă oferă posibilitatea să interacționați cu cercetătorii, alături de elevi, în timpul orelor dumneavoastră de curs.

Emite continut