News

Cercetarea din INFLPR este pe coperta "Journal of Functional Biomaterials"

IssueCoverJFBvol14

Descoperiți aplicatiile iradierii cu fascicule de electroni și rolul acestora în crearea de hidrogeluri biocompatibile avansate.

PLASMA RO-FR Primul Workshop româno-francez despre Plasma Non-Termală

PlasmaROFR_wide

Ca o continuare a colaborării de lungă durată româno-franceză, Institutul Național pentru Fizica Laserului, Plasmei și Radiațiilor (INFLPR) organizează un Workshop româno-francez cu sprijinul Ambasadei Franței în România și l'Agence Universitaire de la Francophonie. Europe Centrale et Orientale pe tema plasmei non-termale, acoperind atât aspectele fundamentale ale plasmei, cât și aplicații în diverse domenii, cum ar fi nanotehnologie, mediu, științe ale vieții.

Cercetarea din INFLPR este pe coperta "Applied Physics A"

Laser engineered polymer thin films as DDS

Studiul "Laser engineered polymer thin films as drug delivery systems" realizat de: A. Bonciu, L. Cremer, A. Calugaru, E. Vlase, C. Coman, Alexandra Palla-Papavlu, Dan Alin Cristian & F. Grama este promovat pe coperta faţă a jurnalului "Applied Physics A", Vol. 129, Issue 6, 2023.


Bogdana Mitu: The 2022 applied physics by pioneering women: a roadmap

BMitu_2023

Ne bucurăm să vă prezentăm articolul The 2022 applied physics by pioneering women: a roadmap publicat de curând în Journal of Physics D: Applied Physics, printre al cărei co-autoare din România se află colega noastră Bogdana Mitu.
Articolul este o foaie de parcurs a 15 subdomenii reprezentative cercetării și dezvoltării fizicii aplicate, iar scopul acestuia este evidențierea contribuției științifice a femeilor și viziunea lor cu privire la provocările actuale și evoluția preconizată a acestor domenii.

Premiul Nobel pentru Fizică din 2022

NP 2022

Premiul Nobel pentru Fizică din 2022 a fost acordat fizicienilor Alain Aspect, John F. Clauser și Anton Zeilinger „pentru experimente cu fotoni interconectați, stabilirea încălcării inegalităților Bell și pionierat în știința informației cuantice”, a anunțat Academia Regală Suedeză de Științe.

Porți Deschise INFLPR

PortiDeschise_2022

Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) vă invită să participați la evenimentul Săptămâna Porților Deschise, ce se va desfășura în perioada 26-28 Septembrie 2022 la sediul Institutului. Vom oferi participanților ocazia să asiste la cele mai interesante experimente cu laseri, plasme și radiație, alături de cercetătorii și inginerii INFLPR.

Deschiderea “ICLPR-ST”

2022ICLPRST

Debutul primei ediții a “International Conference on Laser, Plasma and Radiation – Science and Technology” (ICLPR-ST), organizată de către Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) a avut invitați de seamă: George Tuță – deputat de Ilfov, Sorin Costreie – consilier al Primului Ministru, Iulian Popescu – secretar de stat, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Hubert Thuma – președinte CJ Ilfov, Mihaela Toader – președinte MSP și administrator al CJ Ilfov, Narcis Constantin

Prima ediție a Conferinței Internaționale “ICLPR-ST” organizată la Palatul Parlamentului

ICLPRST2022

Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) anunță debutul primei ediții a “International Conference on Laser, Plasma and Radiation – Science and Technology” (ICLPR-ST) care va avea loc în perioada 7 – 10 iunie 2022, la Palatul Parlamentului în Sala “Nicolae Iorga”.

Știință pentru Ucraina

INFLPR-AUF-Ukraine

Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR), Măgurele (lângă București), România, oferă sprijin pentru cercetători din Ucraina, refugiați din cauza războiului, inclusiv pentru masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi și tehnicieni cu competențe în fizica laserilor, plasmă și radiații, fiind posibilă integrarea lor profesională, oferindu-se, eventual, și un salariu. Nu avem resurse în ceea ce privește cazarea, dar se va solicita ajutor de la voluntari și/sau organizații non-guvernamentale.

The International Conference on Laser, Plasma and Radiation - Science and Technology (ICLPR-ST)

ICLPRST

În numele Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR), suntem încântați să vă invităm să participați la conferința internațională intitulată International Conference on Laser, Plasma and Radiation - Science and Technology (ICLPR-ST), care se va desfășura în perioada 7-10 iunie 2022 la Palatul Parlamentului, București, România.

Emite continut