Noutati

Premiul Nobel pentru Fizică din 2021

np_2021.png

Academia Regală de Științe din Suedia a decis să acorde Premiul Nobel pentru Fizică din 2021 „pentru contribuții revoluționare la înțelegerea sistemelor fizice complexe”. Premiul se acordă jumătate cercetătorilor Syukuro Manabe și Klaus Hasselmann „pentru modelarea fizică a climei Pământului, cuantificând variabilitatea și prezicând cu acuratețe încălzirea globală” și cealaltă jumătate lui Giorgio Parisi “pentru descoperirea interacțiunii dezordinii și fluctuațiilor din sistemele fizice de la scară atomică la scară planetară”.

WELCOME TO PROJECT BIOCOMBS4NANOFIBERS

bcnf_2021.jpg

INFLPR, prin Grupurile PPAM din Departamentul Laser, LaMP din Departamentul CETAL şi PPMS din Departamentul Plasmă de Temperatură Joasă, alături de Universităţile JKU din Austria, RWTH din Germania, Institutele FORTH din Grecia, BAM din Germania, precum şi compania ELMARCO din Italia alcătuiesc un consorţiu pentru prelucrarea tehnică şi manipularea de nanofibre.

Dr. Nicolaie Pavel - Membru Senior al OSA

advances_engineering_npavel.jpg


Avem plăcerea să anunţăm că d-l Nicolaie Pavel este Membru Senior al OSA.
Felicitări!

Informaţiile despre membrii OSA Senior acceptaţi în 2021 sunt disponibile la:
https://www.osa.org/en-us/membership/distinguished_honorary/senior/2021_...

Cele mai recente povești de succes ale Comisiei Europene, Direcția Generală Cercetare și Inovare

np_lt_21.png

COMISIA EUROPEANĂ
Povești de succes

Cercetarea din INFLPR pe coperta Plasma Processes and Polymers

SI-VCraciun_PPP2020

Studiul "Investigation of laser‐produced plasma multistructuring by floating probe measurements and optical emission spectroscopy" de Stefan A. Irimiciuc, Sergii Chertopalov, Valentin Craciun, Michal Novotný, Jan Lancok este promovat pe coperta faţă a jurnalului Plasma Processes and Polymers, vol. 17, issue 11, 2020.

Premiul Nobel în Fizică pentru 2020

2020 Nobel Prize in Physics

Premiul Nobel în Fizică din 2020 a fost acordat o parte-jumătate lui Roger Penrose „pentru descoperirea că formarea găurilor negre reprezintă o previziune solidă a teoriei generale a relativității” și cealaltă parte-jumătate cercetătorilor Reinhard Genzel și Andrea Ghez „pentru descoperirea unui obiect compact supermasiv în centrul galaxiei noastre”.

Participare de succes a INFLPR la Şcoala de vară de Ştiință & Tehnologie de la Măgurele - MSciTeh2020

spectroscopiesiculoare

Patru elevi mentorați de cercetători din cadrul INFLPR obțin locul III la secțiunea "Premiul organizatorilor" la MSciTeh2020 de la Măgurele, ediția a III-a, 23 august - 5 septembrie 2020 cu tema "Spectroscopie și culoare”.

Un proiect de colaborare coordonat de INFLPR este promovat într-un testimonial al revistei Manunet Magazine

BMitu_INFLPR

Proiectul "Textile materials with electromagnetic shielding and flame retardant properties are highly demanded", finanţat de agenţiile FINPIEMONTE S.p.A în Italia şi UEFISCDI în România este promovat într-un testimonial dedicat în cadrul revistei Manunet Magazine.

Cercetarea din INFLPR pe pagina principală a "Coatings"

Coatings_article_featured

Articolul de tip review "Biomimetic Coatings Obtained by Combinatorial Laser Technologies", publicat în Coatings" de Emanuel Axente et al., este promovat pe pagina principală (online) a jurnalului.

Cercetarea din INFLPR se regăseşte în articolele ştiinţifice cele mai căutate

2020_LI

Articolul “Laser ignition - Spark plug development and application in reciprocating engines” este printre cele mai descărcate articole din ultimele 90 zile din Progress in Quantum Electronics.
Volum 58, Martie 2018, Paginile 1-32; https://doi.org/10.1016/j.pquantelec.2018.04.001.
(https://www.journals.elsevier.com/progress-in-quantum-electronics)

Emite continut