News

LASER-FO - POCIDIF Acțiunea 1.1 Măsura 1.1.2

laser_fo_mic_1

INFLPR în calitate de coordonator de proiect, invită IMM-urile inovative interesate de dezvoltarea unor produse și tehnologii bazate pe laseri fibra optică, de mare putere, să se alăture coordonatorului în procesul de elaborare a propunerii de proiect și de implementare a proiectului ”PLATFORMĂ TEHNOLOGICĂ PENTRU PRODUCEREA LASERILOR DE MARE PUTERE ȘI A ECHIPAMENTELOR DE PROCESARE CU LASER” acronim LASER FO.

Rezultatele cercetarii din INFLPR publicate in reviste internationale de prestigiu

ArticolJACS_19042024

Articolul "LGYSB:Nd − High-Performance Lasing in the Near-Infrared Region", având autorii A. Broasca, M. Greculeasa, F. Voicu, S. Hau, C. Gheorghe, G. Croitoru, N. Pavel, G. Stanciu, A. Petris, P. Gheorghe, F. Albota, A. Serban, L. Gheorghe, a fost publicat in prestigioasa revista Journal of the American Chemical Society (https://pubs.acs.org/journal/jacsat) avand factorul de impact IF = 15.0 si scorul de influenta AIS = 4.068, conform ISI Web of Knowledge.

Dr. Lucian-Marian Gheorghe reprezentant al Romaniei in consiliul IOCG

IOCG.jpg

Dr. Lucian-Marian Gheorghe, CS I in cadrul Laboratorului de Electronica Cuantica a Solidului al INFLPR, a fost numit reprezentant al Romaniei in consiliul Organizatiei Internationale de Crestere a Cristalelor (IOCG - International Organization for Crystal Growth). Mai multe informatii sunt disponibile la adresele https://www.iocg.org/ si http://romscgs.fizica.unibuc.ro/.
Felicitari dlui Lucian-Marian Gheorghe si mult succes in continuare.

Laser Ignition in a Gas Engine

LaserIgnitionInAGasEngine

 

2nd International Conference on Laser, Plasma and Radiation - Science and Technology (ICLPR-ST)

ICLPRST2024_2nd

Following the successful 1st edition in 2022, we are pleased to announce the 2nd International Conference on Laser, Plasma and Radiation - Science and Technology (ICLPR-ST), which is organized by INFLPR in cooperation with Laser, Plasma and Radiation - Science and Technology Association, between June 16-21, 2024, in the magnificent scenery of the Danube Delta, Lebada Luxury Resort, Crişan, Romania.

2023 Nobel Prize in Physics

2023 Nobel Prize in Physics

 Premiul Nobel pentru Fizică 2023 a fost câștigat de Pierre Agostini, Ferenc Krausz și Anne L’Huillier, a anunțat miercuri Academia Suedeză de Științe.

 Premiul a fost acordat „pentru metode experimentale care generează impulsuri de lumină de atosecunde pentru studiul dinamicii electronilor în materie".

Noaptea Cercetătorilor 2023

Poster_NC_BucMagurele_2023

 Evenimente care promovează aplicațiile cercetării pentru sănătate, în 20 de locații din țară

Excelență Operațională și Inovare Sustenabilă: Lean Six Sigma și Cercetare - 28 septembrie 2023

ExcelentaOperationalaSiInovareSustenabila.

 Evenimentul organizat de către INFLPR în colaborare cu Business Future Solutions pune accent pe latura practică și pe legătura directă dintre performanţa, inovarea proceselor şi rezultatele lor financiare.

Cercetarea din INFLPR este pe coperta "Journal of Functional Biomaterials"

IssueCoverJFBvol14

Descoperiți aplicatiile iradierii cu fascicule de electroni și rolul acestora în crearea de hidrogeluri biocompatibile avansate.

PLASMA RO-FR Primul Workshop româno-francez despre Plasma Non-Termală

PlasmaROFR_wide

Ca o continuare a colaborării de lungă durată româno-franceză, Institutul Național pentru Fizica Laserului, Plasmei și Radiațiilor (INFLPR) organizează un Workshop româno-francez cu sprijinul Ambasadei Franței în România și l'Agence Universitaire de la Francophonie. Europe Centrale et Orientale pe tema plasmei non-termale, acoperind atât aspectele fundamentale ale plasmei, cât și aplicații în diverse domenii, cum ar fi nanotehnologie, mediu, științe ale vieții.

Emite continut