Seminar INFLPR, Marti, 31 Octombrie 2017, ora 9:00, Laboratorul PTJ, Dr. Andreea GROZA: "Analize de filme nanometrice de interes bio prin spectrometrie optica si de masa"

INFLPR Seminar

Tuesday, 31 October 2017, 9:00 am

Low Temperature Plasma Laboratory, NIMP Seminar Room

Contract number: 4N/2016

Project 2: PN 16 47 01 02, "Synthesis, processing and characterization of micro- and nanostructures and nanomaterials produced by laser techniques, plasma or radiation"

Phase no. 22: "Analize de filme nanometrice de interes bio prin spectrometrie optica si de masa"

Deadline: 14.08.2017

Responsible: Dr. Andreea GROZA

Lecturer: Dr. Andreea GROZA

Abstract: Actuala faza prezinta rezultatele obtinute in urma generarii de straturi de interes bio prin metoda magnetron sputtering. Proprietatile fizico - chimice ale straturilor subtiri obtinute au fost caracterizate prin spectroscopie de infrarosu si spectroscopie optica de emisie cu descarcare luminiscenta. Spectroscopia de infrarosu a permis indentificarea benzilor moleculare de absorbtie specifice materialului tinta. Distributia elementelor chimice componente in stratul subtire a fost analizata prin spectroscopie optica de emisie cu descarcare luminiscenta. S-a observat atat o distributie uniforma a acestora in strat cat si difuzia lor in substrat, pe distante de ordinul zecilor de nm.
De asemenea, prin inregistrarea spectrelor de masa in plasma pe durata procesului de depunere, au fost identificate fragmente moleculare specifice materialului tinta, cat si a elementelor chimice la nivel de atom.
Raport de faza la proiectul NUCLEU.