Seminar INFLPR, Marti, 31 Octombrie 2017, ora 9:00, Laboratorul PTJ, Dr. Andreea GROZA: "Analize de filme nanometrice de interes bio prin spectrometrie optica si de masa"

Seminar INFLPR

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 9:00

Laboratorul PTJ, sala de seminar a INCDFM

Contractul nr.: 4N/2016

Proiectul: PN 16 47 01 02, "Sinteza, procesarea si caracterizarea micro-si nano-structurilor si nanomaterialelor realizate prin tehnici laser, plasma sau radiatii"

Faza nr. 22: "Analize de filme nanometrice de interes bio prin spectrometrie optica si de masa"

Termen: 14.08.2017

Responsabil faza: Dr. Andreea GROZA

Prezinta: Dr. Andreea GROZA

Rezumat: Actuala faza prezinta rezultatele obtinute in urma generarii de straturi de interes bio prin metoda magnetron sputtering. Proprietatile fizico - chimice ale straturilor subtiri obtinute au fost caracterizate prin spectroscopie de infrarosu si spectroscopie optica de emisie cu descarcare luminiscenta. Spectroscopia de infrarosu a permis indentificarea benzilor moleculare de absorbtie specifice materialului tinta. Distributia elementelor chimice componente in stratul subtire a fost analizata prin spectroscopie optica de emisie cu descarcare luminiscenta. S-a observat atat o distributie uniforma a acestora in strat cat si difuzia lor in substrat, pe distante de ordinul zecilor de nm.
De asemenea, prin inregistrarea spectrelor de masa in plasma pe durata procesului de depunere, au fost identificate fragmente moleculare specifice materialului tinta, cat si a elementelor chimice la nivel de atom.
Raport de faza la proiectul NUCLEU.