Seminar INFLPR, Miercuri, 11 Octombrie 2017 ora 10:30, Sectia Laseri, Dr. Carmen Ristoscu: "Funcționalizarea suprafeței implanturilor utilizand nanocompoziții cu proprietăți complementare: material bioactiv (biosticle) cu medicament (antibiotic)"

INFLPR Seminar

Wednesday, 11 October 2017, 10:30 am

Laser Department, Seminar Room

Contract number: 4N/2016

Project 3: PN 16 47 01 03, "Multidisciplinary studies with lasers, plasma and radiations in public priority domains (environment and healthcare)"

Phase no. 23: "Funcționalizarea suprafeței implanturilor utilizand nanocompoziții cu proprietăți complementare: material bioactiv (biosticle) cu medicament (antibiotic)"

Deadline: 15.09.2017

Responsible: Dr. Carmen Ristoscu

Lecturer: Dr. Carmen Ristoscu

Abstract: Suprafețele tip implant au fost funcţionalizate cu biomateriale prin tehnici laser pulsate in vederea creșterii rezistentei la coroziune. In același tip, au fost introduse in biomaterialul activ antibiotice pentru o livrare țintita a acestuia dar si pentru a mari timpul de eliberare in organism. Caracterizările fizico-chimice si biologice au validat ipotezele de lucru. Antibioticele comerciale au fost comparate cu produse tradiţionale din medicina Ayurveda. Efectul antimicrobian, prelungit si fără efecte adverse, a fost demonstrat prin teste biologice dedicate.