Seminar INFLPR, Miercuri, 11 Octombrie 2017 ora 10:30, Sectia Laseri, Dr. Carmen Ristoscu: "Funcționalizarea suprafeței implanturilor utilizand nanocompoziții cu proprietăți complementare: material bioactiv (biosticle) cu medicament (antibiotic)"

Seminar INFLPR

Miercuri, 11 Octombrie 2017 ora 10:30

Sectia Laseri, sala de seminar

Contractul nr.: 4N/2016

Proiectul: PN 16 47 01 03, "Studii multidisciplinare cu laseri, plasma si radiatii in domenii de prioritate publica (mediu si sanatate)"

Faza nr. 23: "Funcționalizarea suprafeței implanturilor utilizand nanocompoziții cu proprietăți complementare: material bioactiv (biosticle) cu medicament (antibiotic)"

Termen: 15.09.2017

Responsabil faza: Dr. Carmen Ristoscu

Prezinta: Dr. Carmen Ristoscu

Rezumat: Suprafețele tip implant au fost funcţionalizate cu biomateriale prin tehnici laser pulsate in vederea creșterii rezistentei la coroziune. In același tip, au fost introduse in biomaterialul activ antibiotice pentru o livrare țintita a acestuia dar si pentru a mari timpul de eliberare in organism. Caracterizările fizico-chimice si biologice au validat ipotezele de lucru. Antibioticele comerciale au fost comparate cu produse tradiţionale din medicina Ayurveda. Efectul antimicrobian, prelungit si fără efecte adverse, a fost demonstrat prin teste biologice dedicate.
Raport de faza la proiectul NUCLEU.