Pro Invent 2022

În perioada 26-28 Octombrie, INFLPR a participat la cea de-a XX-a ediție Pro Invent, care și-a deschis porțile la Sala Polivalentă, BT Arena din Cluj-Napoca.
În cadrul evenimentului au fost prezentate brevete și cereri de brevet, reprezentând produse și tehnologii dezvoltate în cadrul Institutului nostru, care au primit diplome de excelență și medalii de aur.

Brevet: Dispozitiv și metodă de cuplare a fibrelor optice la circuite optice integrate. Premiat de Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică.
Autori: Bogdan CĂLIN, Marian ZAMFIRESCU, Alexandru FILIP.
Cerere de brevet: Disc de frână acoperit cu un strat metalic pentru protecție la coroziune și uzură și metodă de obținere a acestuia.
Autori: Diana CHIOIBASU, Sabin MIHAI, Raluca IVAN, Andrei C. POPESCU
Cerere de brevet: Metodă de sudare laser a contactelor între celulele bateriilor electrice din materiale eterogene Cu – Al utilizând un dispozitiv de menținere în contact rigid și monitorizare prin imagistică termică. Premiată cu medalia de bronz de Universitatea Tehnică a Moldovei.
Autori: Diana CHIOIBASU, Sabin MIHAI, Andrei C. POPESCU, Vicentiu-Florentin CIOBANU.
Cerere de brevet: Procedeu de sudare laser a materialelor metalice utilizând tehnica depunere laser prin topire.
Autori:Diana CHIOIBASU, Sabin MIHAI, Muhammad Arif MAHMOOD, Paul MINCIUNESCU, Andrei C. POPESCU.
Cerere de brevet: Structură îmbunătățită de sursă termică IR de bandă îngustă pe bază de metasuprafață plasmonică integrată cu încălzitor rezistiv.
Autori: Roxana Mihaela TOMESCU, Cătălin Corneliu PÂRVULESCU, Ciceu ALEEA, Mihaela Dana CRISTEA, Laura MIHAI, Răzvan-Marian MIHALCEA, Marian-Florentin GHENA.
Cerere de brevet: Sticle boro-silicatice dopate cu oxid de gadoliniu și/sau oxid de disprosiu pentru ghid de neutroni și procedeul de obținere a acestora.
Autori: Marius Catalin DINCA, Bogdan Alexandru SAVA, Lucica BOROICA, Bogdan Ionut BITA, Aurelian Catalin GALCA.

PI1
PI2
PI11
PI3
PI5
PI6
PI7
PI10
PI9
PI8
PI4
PI12