Acordarea titlului de "Doctor Honoris Causa" al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” d-lui Prof. Dr. Mihail Lucian Pascu

dhc_mlp4.jpg

În data de 10 mai 2017 a avut loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din București ceremonia de decernare a titlului de “Doctor Honoris Causa” d-lui Prof. Dr. Mihail Lucian Pascu, Cercetător științific I în cadrul INFLPR.

Prin acordarea acestui titlu onorant a fost recunoscută contribuția esențială a Prof. Dr. Mihail Lucian Pascu la promovarea în România și Europa a aplicațiilor laserilor în biomedicină, de la cercetările de bază la dezvoltarea de echipamente medicale cu laseri pentru utilizare în practica clinică curentă.

De asemenea, au fost subliniate rezultatele deosebite obținute în domeniul dezvoltării de metode de eliminare a rezistenței la medicamente a bacteriilor și tumorilor, a generării de nanopicături de medicamente modificate în urma interacției cu radiația laser, precum și în privința studiilor proprietăților fluidice ale micropicăturilor din soluții de medicamente în lichide biocompatibile în condiții de gravitație normală și hipergravitație.

MLP_DHC'17

MLP_DHC'17

MLP_DHC'17


MLP_DHC'17

MLP_DHC'17


A se vedea si Laudatio Prof. Dr. M. L. Pascu DHC. Detalii privind evenimentul se regăsesc și pe pagina web a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” - http://umfcd.ro/cercetare-dezvoltare/doctor-honoris-causa/

See also Book: "Laser Optofluidics in Fighting Multiple Drug Resistance" edited by Prof. Mihai Pascu.