Dr. Alexandra Palla Papavlu, CS II, premiul al II-lea la concursul ”Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie”

a_pp.jpg

Dr. Alexandra Palla Papavlu, Cercetător ştiinţific II în cadrul INFLPR, a obţinut premiul al II-lea la cea de-a treia ediţie a concursului ”Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie” organizat de primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu prof. Rada Flavia Mihalcea de la University of Michigan, USA.

Dr. Alexandra Palla Papavlu este angajată a INFLPR din 2007. Şi-a obţinut doctoratul în fizică la Universitatea din Craiova la vârsta de 25 de ani, în 2010, urmând apoi un stagiu postdoctoral la Universitatea din Barcelona (2 ani), Spania, cu tematica “Procesare laser de biomolecule pentru realizarea de biosenzori”. A lucrat la Institutul Paul Scherrer din Elveţia cu o bursă SCIEX şi ulterior la Laboratorul Naţional Oak Ridge din Tennessee, USA printr- o bursă Fulbright, iar acum îşi continuă cariera la INFLPR unde studiază aplicarea tehnicilor laser (LIFT, PLD, MAPLE) pentru fabricarea de dispozitive electronice şi optoelectronice pentru electronica flexibilă.

Premiul vine ca o recunoaştere a excelenţei tinerilor cercetători (cu vârsta până în 35 de ani) din domeniul ştiinţei şi ingineriei care, prin munca lor, au adus contribuţii extraordinare în domeniul lor de specialitate şi societăţii. Premianţii acestui an reprezintă domeniile fizică, medicină şi calculatoare şi provin din centre universitare şi de cercetare din Cluj, Bucureşti şi Timişoara. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul http://www.primariaclujnapoca.ro/Premiul-Tineri-Cercetatori-in-Stiinta-si-Inginerie.html