Seminar INFLPR, Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 10:30, Sectia Laseri, Dr. Dinca Valentina: "Obtinerea de biointerfete nanostructurate sub forma de filme subtiri organice hibride biodegradabile bazate pe copolimeri cu factori activi incorporati"

Seminar INFLPR

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 10:30

Sectia Laseri, sala de seminar

Contractul nr.: 4N/2016

Proiectul: PN 16 47 01 03, "Studii multidisciplinare cu laseri, plasma si radiatii in domenii de prioritate publica (mediu si sanatate)"

Faza nr. 19: "Obtinerea de biointerfete nanostructurate sub forma de filme subtiri organice hibride biodegradabile bazate pe copolimeri cu factori activi incorporati si caracterizarea morfologica si structurala a acestora prin evaporare laser pulsata asistata de o matrice (MAPLE), optimizarea si caracterizarea morfologica si structurala a acestora"

Termen: 15.09.2017

Responsabil faza: Dr. Dinca Valentina

Prezinta: Dr. Dinca Valentina

Rezumat: Obtinerea de biointerfete functionale sub forma de filme subtiri organice copolimerice cu sau fara factori bioactivi incorporati (curcumina) prin evaporare laser pulsata asistata de o matrice (MAPLE) reprezinta o strategie viabila in cadrul aplicatiilor biomedicale. Controlul asupra caracteristicilor biointerfetelor, precum si posibilitatea introducerii de factori bioactivi intr-o matrice polimerica independent de materialele folosite sunt principalele avantaje ale utilizarii metodei laser MAPLE. In cadrul acestei faze s-a urmarit o optimizare a filmelor copolimerice biodegradabile pe baza de PEG-PVA in care a fost incorporata curcumina. Acest studiu a inclus evaluarea inflentei solventilor asupra caracteristicilor structurale si morfologice ale filmelor obtinute. Prin optimizarea si caracterizarea morfologica (AFM) si structurala (FTIR) a acestora s-a urmarit modularea caracteristicilor biointerfetelor pentru imbunatatirea biofunctionalitatii acestora.
Raport de faza la proiectul NUCLEU.