INFLPR la ChemJOBS_2018

Vineri, 18 mai 2018 în intervalul orar 9:00 - 18:00, s-a desfăşurat la Facultatea de Chimie a Universităţii din Bucureşti evenimentul ChemJOBS_2018. Evenimentul şi-a propus să aducă studenţii Facultăţii de Chimie din domeniile chimie, biochimie tehnologică, chimie medicală, chimie farmaceutică, chimia medicamentelor şi produselor cosmetice, chimia matelialelor avansate făţă în făţă cu institute naţionale de cercetare-dezvoltare, institute ale Academiei Române, institute ale Poliţiei Române, companii private care să le ofere acestora internship-uri sau joburi.

În Amfiteatrul "Gh. Spacu" al Facultăţii de Chimie au avut loc prezentări ale domeniilor de activitate ale institutelor şi companiilor participante. De asemenea, în cadrul evenimentului, la parterul facultăţii au fost organizate şi standuri ale entităţilor juridice participante, unde studenţii au putut obţine informaţii pe larg despre activitatea de zi cu zi a unui angajat, domeniile restrânse în care îşi desfăsoară activitatea, locurile de muncă oferite, oportunităţile de dezvoltare a carierei, precum şi despre paşii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a obţine un loc de muncă la compania aleasă sau un stagiu de practică. Au fost prezenţi studenţi din toate ciclurile de studii, licenţă, master, doctorat, dornici să înceapă o carieră în chimie şi domenii conexe şi peste 30 de instituţii publice sau private de profil interesate de recrutarea acestora. INFLPR a fost reprezentat de Dl. Director Ştiinţific, Dr. Ion Tiseanu, dânsul a prezentat activitatea specifică instituţiei noastre şi oferta de locuri de muncă şi stagii de internship pentru studenţii şi absolvenţii de chimie.

Iniţiativa Facultaţii de Chimie a Universităţii din Bucureşti vine în sprijinul studenţilor care sunt în căutarea unui loc de muncă, deoarece aduce în faţa lor entităţi juridice ce îşi doresc să investească în dezvoltarea profesională a angajaţilor lor. Proiectul ChemJOBS_2018 şi-a propus să consolideze relaţiile între Facultatea de Chimie, companiile private ce activează în domeniul chimiei, respectiv domeniile conexe chimiei şi institutele de cercetare, precum şi să promoveze oferta educaţională şi să o coreleze cu cerinţele de pe piaţa muncii.

ChemJOBS_2018