Festivalul Internațional de Astronomie, Astro – Fest 2018, Târgoviște

Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor Plasmei şi Radiaţiei a participat la Festivalul Internațional de Astronomie, Astro – Fest 2018 Târgoviște, un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri și rolului pe care astronomia l-a avut în realizarea Unirii, precum și împlinirii a 25 de ani de la înființarea Societății Astronomice Române de Meteori.
La eveniment au participat entități fizice și juridice din toate provinciile românești, din Rep. Moldova și diasporă: Institutul Astronomic al Academiei Române, Academia de Științe a Moldovei, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național pentru Fizica Pământului, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, observatoare astronomice și planetarii, asociații și cluburi de astronomie, organizații care promovează educația prin astronomie și științele spațiale, astronomi amatori, tineri pasionați de astronomie, edituri, firme de telescoape și produse cu caracter educativ, invitați din diaspora și din străinătate.
Evenimentul s-a adresat publicului larg de toate vârstele, intrarea fiind liberă.
Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului (Tinerii, Astronomia și Unirea), Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița. Parteneri ai proiectului sunt Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița.

AF
AF
AF
AF
AF
AF
AF
AF
AF
AF
AF
AF