EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ ȘI FARMACIE

Miercuri, 31 octombrie 2018, Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic a organizat Conferința „Excelență în Medicină și Farmacie”, Ediția a II-a.
Piața serviciilor medicale private este unul dintre cele mai dinamice sectoare de business din România, după ce a avansat, în 2017, cu 12% față de anul anterior, conform unei analize realizate de un comparator de servicii medicale din România. În prezent, valoarea acestui segment de servicii are o creștere medie anuală de 9,5% în perioada 2011-2016.

Primele cinci lanțuri private din România au realizat, anul trecut, o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 400 de milioane de euro. Este recunoscut faptul că foarte mulți turiști străini vin în țara noastră pentru serviciile stomatogice premium. Conferința EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ ȘI FARMACIE își propune să prezinte opiniei publice și profesioniștilor din sistem exemple de succes în medicina de stat și în cea privată, în sectorul farmaceutic și în cel al medicinei dentare.
Din partea INFLPR a participat dl. Dr. Gabriel Socol, Șeful Secției Laseri, cu prezentarea „Tehnologii cu laseri, plasmă şi radiații dedicate tratamentelor medicale avansate”. În această prezentare, au fost evidenţiate rezultatele cercetătorilor din INFLPR cu aplicaţii în medicină şi farmacie, dintre care amintim următoarele: acoperiri nanostructurate ale implanturilor ortopedice biomimetice prin metode avansate de impulsuri laser; implanturi avansate biodegradabile de Mg / Mg cu protecție împotriva coroziunii și ecranare antimicrobiană prin acoperiri hibride; inovație pentru administrarea peptidei antimicrobiene prin intermediul nanoparticulelor pentru o performanță îmbunătățită a implanturilor medicale; procesarea materialelor cu ajutorul radiaţiei laser/plasmă pentru administrarea controlată de medicamente, dispozitive de detecţie, acoperiri cu metale antimicrobiene; laser micro și nano-procesare pentru fabricarea de microfluide; procesarea fotonică a biomaterialelor pentru ingineria tisulară şi fabricarea bio-nanomaterialelor.
Parteneri ai evenimentului:
INDCMM „Cantacuzino”, Antibiotice Iași, Fundația „Dr. Victor Babeș”, Rombiomedica, UNIFARM, High-Tech Systems & Software, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Ropharma, Spitalul Sfântul Cantacuzino din Brașov.

EMF
EMF