ESTAC12 - 2018

În perioada 27 - 30 August 2018 a avut loc la Braşov "The 12th European Symposium on Thermal Analysis and Calorimetry (ESTAC12)" al cărui Chairman a fost Dr. Andrei Rotaru. Au participat peste 400 de cercetători din 42 ţări de pe 5 continente, lucrările desfăşurându-se în 4 secţiuni paralele de comunicări orale, şi 2 secţiuni de postere. De asemenea, au fost 5 lecţii plenare, 12 lecţii invitate şi 2 workshopuri. A fost cea mai mare conferinţă de analiză termică şi calorimetrie din lume din ultimii 30 de ani. Până la data de 3 decembrie s-au putut trimite lucrările prezentate la ESTAC12 către Journal of Thermal Analysis and Calorimetry (Springer, IF 2017: 2,209). Mai multe detalii despre acest eveniment puteţi găsi la adresa: www.estac12.org

Aducem mulţumiri tuturor celor care au participat la buna organizare şi desfăsurare a acestui eveniment, în special colegilor de la Universitatea "Transilvania" din Braşov care s-au dedicat cu un nemaintalnit entuziasm, dar şi colegilor din cadrul INFLPR. Un rol demn de menţionat au avut şi prietenii de la Universitatea din Craiova, precum şi cei de la Institutul Ilie Murgulescu al Academiei Române.

La finalul ESTAC12, Dr. Andrei Rotaru a devenit Preşedinte al ESTAC pentru perioada 2018-2022. De asemenea, datorită aprecierii pozitive asupra activităţii desfăşurate până acum în domeniul TAC, Dr. Andrei Rotaru a fost ales Co-Chairman al Comitetului Ştiinţific al ICTAC (International Confederation for Thermal Analysis and Calorimetry) în cadrul ICTAC Executive Board Meeting. Următoarea conferinţă ESTAC13 va avea loc în Septembrie 2022 la Palermo, Italia.

EMF
EMF
EMF