Ars Electronica - 40 de ani de cooperare artă-știință out of the box

I, Human, o privire spre România luminii coerente

"I, HUMAN" este un proiect produs de Asociaţia Culturală ARTMIX, organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, având ca partener CETAL – Centrul de Tehnologii Avansate cu Laseri din cadrul INFLPR –Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiației.

Proiectul artistic transdisciplinar "I, HUMAN" a fost prezentat în cadrul conceptului curatorial Human Limitations – Limited Humanity și al Platformei Europene pentru Umanism Digital, la Festivalul Ars Electronica de la Linz, desfășurat în perioada 5-9 septembrie 2019. Acest proiect va fi prezentat la RADAR - Romanian Artists Developing Alternative Realities eveniment ce are loc între 1 și 3 noiembrie. Vizitatorii sunt așteptați la Uzina Electrică Filaret pentru o experiență unică art & tech vineri și sâmbătă, 1 și 2 noiembrie, în intervalul orar 6-11 pm, iar duminică, 3 noiembrie, între 6 și 10 pm. De asemenea, proiectul "I, HUMAN" va fi prezentat și la Athens Digital Arts Festival Grecia în luna noiembrie 2019, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Proiectul este creat de artista Saint Machine (Marilena Oprescu Singer) în colaborare cu cercetătorul Marian Zamfirescu și echipa CETAL – Centrul de Tehnologii Avansate cu Laseri din cadrul Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, compozitorul Mitoș Micleușanu, programatorii Alexandru-Florin Vartic, Sorin Olexiuc, Răzvan Levarda și inginerul electronist Radu Mititelu. Citeste mai departe ...

AE2
AE3
AE1